Helpen jaloezieën om koude lucht buiten te houden?

Het antwoord is 'ja', bepaalde soorten jaloezieën houden een laag lucht vast tussen de stof en het glas, waardoor de kou die uit uw ramen naar binnen komt buiten blijft. Professioneel gemonteerde jaloezieën kunnen een energiezuinige manier zijn om de warmte binnen en de kou buiten te houden.

Helpen jaloezieën om koude lucht buiten te houden?

Het antwoord is 'ja', bepaalde soorten jaloezieën houden een laag lucht vast tussen de stof en het glas, waardoor de kou die uit uw ramen naar binnen komt buiten blijft. Professioneel gemonteerde jaloezieën kunnen een energiezuinige manier zijn om de warmte binnen en de kou buiten te houden. Het vinden van een manier om te voorkomen dat warmte door uw ramen verloren gaat, kan u daarom een hoop energiekosten besparen. Cooler Air Today raadt aan om jaloezieën te installeren die voorkomen dat warmte het huis binnenkomt tijdens warme dagen en dat warme lucht op koude dagen het huis ontsnapt.

Op deze manier kunt u uw huis warm houden in de winter en koel in de zomer zonder veel uit te geven aan verwarmings- en koelapparatuur. Omdat ongeveer 20% van de warmte verloren gaat via ramen in uw huis, is het isoleren van de ramen cruciaal. Houten jaloezieën hebben effectieve isolerende eigenschappen, waardoor ze een populaire keuze voor raambehandeling zijn voor de koude wintermaanden. Ze helpen het interieur warm en comfortabel te houden, helpen het energieverbruik te verminderen en controleren uw energierekening.

De meest effectieve raambehandeling om een warm huis te houden tijdens de koude wintermaanden is een cellulaire schaduw. Twee lagen stoffen zijn aan elkaar gehecht om honingraatachtige zakken te vormen. De gefabriceerde zakken creëren visueel een strak horizontaal plooipatroon op het oppervlak van de kap en vangen lucht op om de warmteoverdracht door het raam te beperken. Cellulaire tinten vertragen het warmteverlies van straling aanzienlijk en de R-waarde stijgt tot bijna 7% van de 3,5 van de meeste standaardramen - gewoon door te kiezen voor een cellulaire raambehandeling.

Verkrijgbaar in formaten van enkele tot dubbele cel, verschillende opties zijn beschikbaar om te voldoen aan de behoeften van verschillende klimaten en raamtypen. Voor superieure raamwarmte beschermen deze zakken uw huis in deze kille dagen, waardoor de warmteoverdracht tijdens de wintermaanden met 22% wordt verminderd. Energiezuinige raambekleding kan helpen uw huis koel te houden in de zomer en warm in de winter. En omdat ze uw huis comfortabeler houden, kunnen ze u ook helpen besparen op uw energierekening.

Naarmate uw verwarmde of gekoelde lucht afvoert, verliest u energie en geld. Tot 20 procent van deze dissipatie vindt plaats via uw ramen, wat betekent dat het hebben van de juiste jaloezieën of tinten echt een verschil kan maken. Het toevoegen van een kroonlijst met een bovenkant, zijkanten en voorkant aan ramen met thermische ruggordijnen verhoogt de effectiviteit van de raambehandeling. Als het buiten koud is, voorkomt dit dat de hete lucht toegang krijgt tussen het gordijn en het raam, waardoor de beweging van koude lucht naar de vloer wordt gestopt.

Het installeren van verticale jaloezieën in het raamkozijn of in een afgesloten spoor bereikt hetzelfde effect, waardoor beide behandelingen nuttige apparaten voor temperatuurregeling zijn. Maar over het algemeen bieden gordijnen met thermische rug, geïnstalleerd met een kroonlijst en helemaal tot aan de vloer opgehangen, meer isolatie tegen de lucht buiten het raam. Hoe dichter een jaloezie of schaduw bij het raam is, hoe beter het als isolator zal werken, dus een jaloezie of kap voor binnenmontage biedt de meeste bescherming tegen koude tocht. Dikkere vinyl en houten jaloezieën bieden een grotere thermische efficiëntie in vergelijking met slanke verticale jaloezieën van kunststof of metaal.

Jaloezieën kunnen een enorme energiebesparende optie voor u zijn als u veel warmteverlies door uw ramen ervaart. Duette-jaloezieën hebben een honingraatontwerp dat helpt een laag lucht in de jaloezie op te vangen, zodat de jaloezie op dezelfde manier werkt als uw dubbele beglazing. Rolgordijnen met een verduisterende stof zijn een zeer kosteneffectieve manier om iets te hebben dat er mooi uitziet aan uw ramen en dat zorgt voor een goede isolatie. Hier leest u hoe de juiste set jaloezieën een energiezuinige manier kan zijn om de warmte binnen en de kou buiten te houden.

Waar het op neerkomt is, hoe prachtig uw ramen er ook uitzien, ze goed gekleed moeten zijn met isolerende jaloezieën om uw huizen goed geïsoleerd te houden, uw privacy te beschermen tegen nieuwsgierige blikken van buitenstaanders en ook UV-stralen en de schittering van de zon te blokkeren. Onbeschermde ramen kunnen het gebied eromheen te koud maken, maar geïsoleerde jaloezieën herstellen de hele kamer op de gewenste temperatuur. Als ze correct zijn geïnstalleerd, bieden gordijnen met thermische achterkant de beste temperatuurregeling voor de meeste raambekleding, inclusief verticale jaloezieën. Geïsoleerde jaloezieën zijn gebouwd met een opstelling van enkele, dubbele of drievoudige cellen, die luchtzakken aan de jaloezieën toevoegen die koude lucht effectief kunnen blokkeren.

Luiken zijn ook een goede optie, omdat hun frame strak in het raamkozijn past om eventuele lucht die binnenkomt door scheuren of schade aan de raamafdichting te blokkeren. Zoek naar geïsoleerde jaloezieën die goed over het raam zitten, zodat er geen kale plekken zijn waar koude lucht doorheen kan. .