Hoe bespaart het afdekken van ramen energie?

Ongeveer 30% van de verwarmingsenergie van een huis gaat verloren via ramen. In koelseizoenen komt ongeveer 76% van het zonlicht dat op standaard ramen met dubbele beglazing valt warmte binnen.

Hoe bespaart het afdekken van ramen energie?

Ongeveer 30% van de verwarmingsenergie van een huis gaat verloren via ramen. In koelseizoenen komt ongeveer 76% van het zonlicht dat op standaard ramen met dubbele beglazing valt warmte binnen. Raambekleding kan helpen bij dit energieverlies en het verlagen van de energierekening. Volgens Energy Star, het overheidsprogramma van de Environmental Protection Agency (EPA), is het antwoord ja.

Afhankelijk van waar u woont, kan het dichten van lekken in het hele huis uw energierekeningen tot 20 procent verlagen. Hun website zegt dat om de effecten van raamisolatiekits op je huid en in je portemonnee volledig te voelen, je ervoor moet zorgen dat je de plastic bekledingen krimpt. U kunt dit doen door een warmtebron zoals een haardroger te gebruiken tijdens het installeren van de film. Het slimme gebruik van jaloezieën, gordijnen en andere raambehandelingen kan helpen uw huis koel te houden en uw rekeningen onder controle te houden.

Het ministerie van Energie zegt dat het slimme beheer van raambekleding de warmtewinst met maximaal 77 procent kan verminderen. En als bonus kunnen dezelfde praktijken het warmteverlies in de winter verminderen. Sommige energiebesparende raambekledingen zorgen voor een isolatielaag, die voorkomt dat convectiestromen de kamerlucht langs het vensterglas voeren. Als u energiebesparende raambekleding gebruikt die convectie vermindert, kunt u warmteoverdracht tussen de kamer en de buitenkant voorkomen, zowel in de zomer als in de winter.

De isolatiewaarde van energiebesparende raambekleding kan variëren van nul tot meer dan R-10 voor dikke, op maat gemaakte hardschuiminzetstukken. Kunststof raamfoliehoezen kunnen tocht verminderen en uw huis warmer laten aanvoelen in de winter. Ze zijn ook een relatief goedkope manier om condensatieopbouw te verminderen en de energierekening te verlagen. Raamwikkelingen kunnen ook luchtlekken rond het raam afdichten, wanneer die lekken zich over houtwerk uitstrekken.

Cellulaire tinten, of honingraattinten, zijn een van de meest energiezuinige raambekleding die u kunt kopen. Ze gebruiken een reeks honingraatachtige celzakken om lucht rond uw ramen vast te houden, waardoor uw kamers warm blijven in de winter en koel in de zomer. Ze zijn een van de beste raambekleding om warmte buiten te houden en kou buiten te houden. Het bespaart energie, wat betekent dat uw rekeningen voor gas en elektriciteit lager zijn dan normaal.

Kunststoffen houden uw huis niet alleen warmer in de winter, maar het kan ook voorkomen dat de koude lucht uit uw raamairconditioner in de zomer uw huis uit gaat. U kunt een deel van dit energiebesparende voordeel behalen door ramen met Low-E-coatings te installeren of door energiebesparende raamfolie toe te voegen aan bestaande ramen, omdat de coatings infrarood en wat zichtbare spectrumstraling reflecteren in plaats van deze binnen te laten. Standaard jaloezieën kunnen behoorlijk effectief zijn om uw huis koel te houden in de zomer, waardoor de warmtewinst tot 45% wordt verminderd, maar doe niet veel om de warmte binnen te houden in de winter, omdat ze niet veel isolatiewaarde bieden. Het is omdat het naar het raam krimpt wanneer warmte wordt toegepast, waardoor een strakke band ontstaat tussen zichzelf en het oppervlak van uw raam.

Dubbelcellige tinten of tussen gordijnen of luiken, een van de hierboven genoemde raambehandelingen kan de efficiëntie van uw huis verbeteren en worden geüpgraded om uw ramen beter te isoleren. Door uw ramen van binnenuit af te dichten met kunststof, bijvoorbeeld met een energiebesparende raamkit, kunt u warmteverlies tot 50% verminderen. Als u energiezuinige raambekleding met een elegante ontwerpstijl wilt, probeer dan raamgordijnen of gordijnen. Een buitenkap wordt buiten of op de raambekleding geïnstalleerd, die het hele raamkozijn bedekt.

Hoewel u misschien denkt dat uw vinyljaloezieën helpen energie te besparen, hebben veldstudies aangetoond dat cellulaire tinten beter presteren dan traditionele vinyljaloezieën in termen van energie-efficiëntie. Luifels zijn vooral efficiënt op ramen op het westen (op het noordelijk halfrond), waardoor de zonnewinst tot 77% wordt verminderd door te voorkomen dat zonlicht met zichtbaar spectrum het vensterglas raakt, uw huis binnenkomt en verandert in infrarode (warmte) straling. Tocht voorkomen - Als u de tocht bij u thuis niet kunt verdragen die wordt veroorzaakt door lekken en gaten tussen ramen en muren, kan plastic voor ramen dit probleem doen verdwijnen. Als u bijvoorbeeld een enkel venster of een raam met dubbele ruit hebt met een defecte afdichting, is het niet langer energiezuinig.

Het hielp echt toen je zei dat jaloezieën kunnen worden gebouwd in honingraat- of cellulaire structuren om een betere isolatie te bieden. Mijn ouders gebruiken bijvoorbeeld een 2-inch dikke laag roze schuimpanelen als energiebesparende raambekleding op de kelderramen van hun overwinterde huisje, waardoor een isolatiewaarde van R-8.Raamluifels kan de zonnewarmtewinst met maximaal 65 procent verminderen bij ramen op het zuiden en 77 procent op het westen ramen, volgens de DOE. Probeer bijvoorbeeld buitenluiken te plaatsen op ramen met energiebesparende gordijnen, en u profiteert van beide energiebesparende raambekleding. .