Hoe kan raambekleding geld besparen?

De afdeling Energie stelt dat ongeveer 30% van de verwarmingsenergie verloren gaat via ramen en 76% van het zonlicht dat op standaard ramen met dubbele beglazing valt, in de zomer wordt omgezet in warmte. Het suggereert verder dat raambekleding de kosten voor verwarming en koeling kan verlagen door energieverlies door ramen te verminderen.

Hoe kan raambekleding geld besparen?

De afdeling Energie stelt dat ongeveer 30% van de verwarmingsenergie verloren gaat via ramen en 76% van het zonlicht dat op standaard ramen met dubbele beglazing valt, in de zomer wordt omgezet in warmte. Het suggereert verder dat raambekleding de kosten voor verwarming en koeling kan verlagen door energieverlies door ramen te verminderen. Luifels, gordijnen, jaloezieën en tinten kunnen u koel houden en uw energierekeningen onder controle houden Raamluifels kunnen de warmtewinst van zonne-energie met maximaal 65 procent verminderen op ramen op het zuiden en 77 procent op ramen op het westen, volgens de DOE. Voor het beste resultaat kiest u luifels in lichte kleuren die meer zonlicht weerkaatsen.

In de winter kunt u intrekbare luifels oprollen om de zon uw huis te laten verwarmen. Afgezien van het toevoegen aan de algehele waarde en charme van uw huis, besparen luiken een fortuin op energiekosten. Zoveel van de verwarmde of gekoelde lucht van een huis kan verloren gaan door slecht geïsoleerde ramen. Luiken hebben meestal veel minder openingen in vergelijking met andere raambehandelingen omdat ze strak op het raamkozijn zijn geïnstalleerd.

De op maat gemaakte lamellenverstelbare panelen voorkomen de overdracht van warme of koude lucht van binnen naar buiten. Tijdens de wintermaanden vormen luiken een barrière om u binnen warm te houden en tegelijkertijd geld te besparen dat anders verloren zou gaan. Gesloten luiken in de zomer blokkeren zonlicht en het binnendringen van hete, vochtige lucht. Luiken zijn altijd een goede keuze omdat ze bijdragen aan de esthetiek van uw huis, u in staat stellen het buitenlicht te regelen, uw vastgoedwaarde te verhogen en fantastische isolatoren zijn.

Voor een mooie gestructureerde uitstraling en optimale energie-efficiëntie, overweeg om uw huis te upgraden met luiken. Het gebruik van raamschermen is de meest effectieve en gemakkelijkste manier om energie te besparen in uw huis. Door ze dichter bij uw glazen ramen en uw aangrenzende muur te monteren, wordt een goede afdichting gecreëerd die zowel warmteverlies als warmtewinst kan helpen minimaliseren. De juiste aflevering is dus de sleutel om de energie-efficiëntie van uw huis te helpen verhogen.

Omdat gordijnen en gordijnen verkrijgbaar zijn in zoveel verschillende materialen en stijlen, is het moeilijk om hun energie-efficiëntie te generaliseren. Gordijnen ondersteund met energiebesparend schuim kunnen zonlicht blokkeren en kamers helpen koeler te blijven, en rapporten tonen aan dat middelgekleurde gordijnen met witte plastic achterkant de warmtewinst met 33% kunnen verminderen. Gordijnen presteren goed in de winter en kunnen het warmteverlies van een warme kamer tot 10% verminderen. Jaloezieën verminderen de warmtewinst binnenshuis echter efficiënter dan gordijnen in de zomer.

Jaloezieën kunnen de warmtewinst met 45% verminderen voor een aanzienlijke toename van de energieprestaties. Energie-efficiëntie is niet de enige overweging, hoewel gordijnen een betere geluidsisolatie kunnen bieden dan jaloezieën, en een elegante, luxe uitstraling kunnen geven aan de inrichting van uw huis. Wist u dat u geld kunt besparen op energiekosten door de juiste jaloezieën, gordijnen of gordijnen te kiezen? Geautomatiseerde raambekleding helpt de temperatuur van uw huis en de hoeveelheid licht die binnenkomt te beheren, waardoor het bedrag dat u aan uw maandelijkse energierekeningen uitgeeft, wordt verminderd. Probeer bijvoorbeeld buitenluiken te plaatsen op ramen met energiebesparende gordijnen, en u profiteert van beide energiebesparende raambekleding.

Sommige energiebesparende raambekledingen zorgen voor een isolatielaag, die voorkomt dat convectiestromen de kamerlucht langs het vensterglas voeren. Een belangrijke stap bij het kiezen van raambekleding voor uw huis is het controleren van uw raamdiepte om de juiste pasvorm en juiste werking te garanderen. . Er is niets erger dan op maat gemaakte jaloezieën bestellen om erachter te komen dat ze niet goed in uw raam passen of niet de look krijgen waar u voor gaat.

Dat komt omdat ze erg dun zijn, meestal veel openingen tussen de lamellen hebben, waardoor lucht door de jaloezieën kan gaan en niet aan de randen zijn afgedicht, waardoor de koude ruit de lucht tussen het raam en de jaloezie kan koelen, waardoor deze onder de open onderkant van de jaloezie valt, die op zijn beurt trekt warme lucht naar beneden van boven de open bovenkant. Door uw ramen van binnenuit af te dichten met kunststof, bijvoorbeeld met een energiebesparende raamkit, kunt u warmteverlies tot 50% verminderen. U kunt uw raambekleding programmeren om automatisch te openen tijdens piekuren met daglicht, vooral op ramen die direct zonlicht krijgen (zoals dakramen). Zelfs gewone, niet-geautomatiseerde raambekleding helpt uw huis energiezuiniger te maken door isolatie te bieden en zonlicht buiten te houden, maar het wordt nog beter als u slimme raambekleding hebt.

Hetzelfde principe is omgekeerd van toepassing tijdens de koudere maanden - open strategisch de jaloezieën voor ramen die in de winter direct zonlicht krijgen, zodat de zon uw huis kan verwarmen. Het hielp echt toen je zei dat jaloezieën kunnen worden gebouwd in honingraat- of cellulaire structuren om een betere isolatie te bieden. Dit is een belangrijk voordeel van motorisering van uw raambehandelingen voor drukke huiseigenaren: u kunt timers en schema's instellen zodat uw jaloezieën zelfstandig kunnen openen en sluiten, of ze zelfs koppelen aan domotica-oplossingen om uw tinten te bedienen vanuit een app of via slimme spraakopdrachten voor thuis. Standaard jaloezieën kunnen behoorlijk effectief zijn om uw huis koel te houden in de zomer, waardoor de warmtewinst tot 45% wordt verminderd, maar doe niet veel om de warmte binnen te houden in de winter, omdat ze niet veel isolatiewaarde bieden.

Stormramen zijn een extra ruit die ofwel permanent op de raamopening wordt aangebracht, of aan het begin van elk stookseizoen wordt geplaatst en aan het einde van het seizoen wordt verwijderd. .