Welke jaloezieën zijn het beste om kou buiten te houden?

Rolgordijnen zijn een veel betere optie dan bijvoorbeeld verticale of houten jaloezieën, omdat ze een enkel stuk stof hebben in plaats van meerdere lamellen die meer openingen hebben om de warmte te laten ontsnappen. Vouwgordijnen zijn een geweldige optie als het gaat om jaloezieën die de kou buiten houden.

Welke jaloezieën zijn het beste om kou buiten te houden?

Rolgordijnen zijn een veel betere optie dan bijvoorbeeld verticale of houten jaloezieën, omdat ze een enkel stuk stof hebben in plaats van meerdere lamellen die meer openingen hebben om de warmte te laten ontsnappen. Vouwgordijnen zijn een geweldige optie als het gaat om jaloezieën die de kou buiten houden. Energiezuinige raambekleding kan helpen uw huis koel te houden in de zomer en warm in de winter. En omdat ze uw huis comfortabeler houden, kunnen ze u ook helpen besparen op uw energierekening. Bekijk meer informatie over jaloezieën op arenda-projects.be

Naarmate uw verwarmde of gekoelde lucht afvoert, verliest u energie en geld. Tot 20 procent van deze dissipatie vindt plaats via uw ramen, wat betekent dat het hebben van de juiste jaloezieën of tinten echt een verschil kan maken. Er zijn veel soorten jaloezieën. Sommige zijn gemaakt van stof en andere zijn gemaakt van houten, plastic of metalen latten.

De beste soorten jaloezieën die helpen om kou buiten te houden, zijn die gemaakt van stof. Degenen met lamellen zoals jaloezieën zijn beter voor de zomer omdat ze warmte tussen de lamellen laten ontsnappen. De meest effectieve raambehandeling om een warm huis te houden tijdens de koude wintermaanden is een cellulaire schaduw. Twee lagen stoffen zijn aan elkaar gehecht om honingraatachtige zakken te vormen.

De gefabriceerde zakken creëren visueel een strak horizontaal plooipatroon op het oppervlak van de kap en vangen lucht op om de warmteoverdracht door het raam te beperken. Cellulaire tinten vertragen het warmteverlies van straling aanzienlijk en de R-waarde stijgt tot bijna 7 van de 3,5 van de meeste standaardramen - gewoon door te kiezen voor een cellulaire raambehandeling. Verkrijgbaar in formaten van enkele tot dubbele cellen, verschillende opties zijn beschikbaar om aan de behoeften van verschillende klimaten en raamtypen te voldoen. Voor superieure raamwarmte beschermen deze zakken uw huis in deze kille dagen, waardoor de warmteoverdracht tijdens de wintermaanden met 22% wordt verminderd.

Omdat ongeveer 20% van de warmte verloren gaat via ramen in uw huis, is het isoleren van de ramen cruciaal. Houten jaloezieën hebben effectieve isolerende eigenschappen waardoor ze een populaire keuze voor raambehandeling zijn voor de koude wintermaanden. Ze helpen het interieur warm en comfortabel te houden, helpen het energieverbruik te verminderen en controleren uw energierekening. Hoe dichter een jaloezie of kap zich bij het raam bevindt, hoe beter het zal presteren als isolator, dus een jaloezie of kap voor binnenmontage biedt de meeste bescherming tegen koude tocht.

Gordijnen zijn een geweldige manier om extra isolatie toe te voegen bovenop een bestaande raambekleding, zoals jaloezieën of zonwering. Maar wist u dat deze jaloezieën kunnen worden omgekeerd om UV-schade weg te filteren en warmte te genereren door als passieve zonnecollector te fungeren? Dit is een uitstekende optie voor raambekleding om ijskoud weer te blokkeren, omdat het zonlicht absorbeert en omzet in stralingswarmte binnenshuis om je warm en gezellig te houden. Zoek naar geïsoleerde jaloezieën die goed over het raam zitten, zodat er geen kale plekken zijn waar koude lucht doorheen kan. Jaloezieën kunnen een enorme energiebesparende optie voor u zijn als u veel warmteverlies door uw ramen ervaart.

Onbeschermde ramen kunnen het gebied eromheen te koud maken, maar geïsoleerde jaloezieën herstellen de hele kamer op de gewenste temperatuur. Maar de holle cellen in geïsoleerde jaloezieën en -tinten kunnen die energieoverdracht vertragen of aanzienlijk verminderen. Geïsoleerde jaloezieën zijn gebouwd met een opstelling van enkele, dubbele of drievoudige cellen, die luchtzakken toevoegen aan de jaloezieën die koude lucht effectief kunnen blokkeren.