Zijn gordijnen of jaloezieën beter om warmte buiten te houden?

Gordijnen bieden betere isolatie en geluidsisolatie. Bij warm weer slaan jaloezieën echter gordijnen op het gebied van energie-efficiëntie.

Zijn gordijnen of jaloezieën beter om warmte buiten te houden?

Gordijnen bieden betere isolatie en geluidsisolatie. Bij warm weer slaan jaloezieën echter gordijnen op het gebied van energie-efficiëntie. Omdat jaloezieën meer warmte uit een kamer lekken, verminderen ze ook de warmtewinst binnenshuis efficiënter in de zomer, met ongeveer 45 procent, wat uw AC-rekeningen kan verlagen. Het slimme gebruik van jaloezieën, gordijnen en andere raambehandelingen kan helpen uw huis koel te houden en uw rekeningen onder controle te houden.

Het ministerie van Energie zegt dat het slimme beheer van raambekleding de warmtewinst met maximaal 77 procent kan verminderen. En als bonus kunnen dezelfde praktijken het warmteverlies in de winter verminderen. Het onderhoud van jaloezieën is eenvoudiger dan met gordijnen. Stofzuigen of regelmatig afvegen van de horizontale of verticale lamellen zorgt voor een eenvoudigere keuze.

Jaloezieën zijn geweldig om te voorkomen dat de warmte uit een kamer ontsnapt en zijn daarom een gemakkelijke en zakvriendelijke optie tijdens de winter. Ze bieden volledige privacy door de sluiting van de lamellen en het onderhoudsgemak. Overweeg voor de meeste waar voor je geld om tinten met twee tinten te installeren met een witte, sterk reflecterende kant en een donkere, warmteabsorberende kant. Op die manier kun je de schaduw omkeren, afhankelijk van het seizoen.

In de zomer moet de reflecterende zijde naar het raam gericht zijn, om de warmte buiten te houden. En in de winter moet het naar de kamer gericht zijn, om de warmte te behouden. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Salford zal het trekken van de gordijnen in de schemering het warmteverlies met 15-17 procent minimaliseren. Het aantal jaloezieën is iets lager, met 13-14 procent, maar de kloof is aanzienlijk genoeg om het sluiten ervan te rechtvaardigen.

Deze resultaten zijn bevestigd in laboratoria over de hele wereld, waarbij het Amerikaanse ministerie van Energie een vermindering van 10% schat. Als u ervoor kiest om isolatietape te gebruiken om uw gordijnen aan beide zijden aan de muur te bevestigen, wordt dit verhoogd tot 25%. Hoewel dit misschien een drastische maatregel lijkt, moet het worden overwogen op plaatsen waar het onwaarschijnlijk is dat de achterkant van de gordijnen te zien is. Als u in een koude omgeving woont en uw verwarmingsrekeningen te hoog zijn, kunt u overwegen om jaloezieën te gebruiken om een deel van de warmte in uw huis vast te houden.

Lees verder voor meer informatie over hoe jaloezieën uw ramen kunnen isoleren en de kou buiten kunnen houden. Energiezuinige raambekleding zoals warmteblokkerende gordijnen en jaloezieën zijn een uitstekende manier om de zomerse hitte buiten te houden door zonlicht te blokkeren en isolatie te bieden. Vouwgordijnen van Budget Blinds kunnen ook gemotoriseerd worden, waardoor u moeilijk bereikbare ramen met een druk op de knop kunt openen en sluiten. Rolgordijnen - Deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in UV-filterend en energiereflecterend materiaal dat helpt de energie in een kamer te beheersen.

Bedienbare raambekleding geeft u de flexibiliteit om te kiezen of u uw raambekleding open of gesloten wilt houden voor privacy, en om het natuurlijke licht te maximaliseren, te profiteren van de warmte van de zon in de winter en de warmtewinst in de zomer te verminderen. Neem vandaag nog contact op met Reynolds Blinds voor advies over welke raambekleding u de beste bescherming biedt. Als ze correct zijn geïnstalleerd, bieden gordijnen met thermische achterkant de beste temperatuurregeling voor de meeste raambekleding, inclusief verticale jaloezieën. Raamluifels kunnen de zonnewarmtewinst met maximaal 65 procent verminderen op ramen op het zuiden en 77 procent op ramen op het westen, volgens de DOE.

Het toevoegen van een kroonlijst met een bovenkant, zijkanten en voorkant aan ramen met thermische ruggordijnen verhoogt de effectiviteit van de raambehandeling. Het installeren van verticale jaloezieën in het raamkozijn of in een afgesloten spoor bereikt hetzelfde effect, waardoor beide behandelingen nuttige apparaten voor temperatuurregeling zijn. Ramen op het noorden hebben er geen baat bij, en ramen op het zuiden kunnen er enigszins van profiteren, maar het voordeel kan worden gecompenseerd door de vermindering van de warmte van de winterzon. Cellulaire jaloezieën - De honingraatstructuur van de cellulaire jaloezieën zorgt voor het vasthouden van warmte, waardoor de temperatuur in een kamer wordt verlaagd en geïsoleerd.

Honingraatjaloezieën zijn een soort stoffen rolgordijn dat goed werkt als isolator en zonneblokker. Jaloezieën zijn een vorm van praktische en decoratieve raambehandeling die voornamelijk wordt gebruikt om zonlicht te blokkeren en de privacy in een woonkamer en alle kamers in huis te behouden. Ook zullen ramen met dubbele beglazing warmte laten ontsnappen, maar zware gordijnen zullen als een barrière fungeren en voorkomen dat lucht van de hoofdruimte naar het raam stroomt. Dikkere vinyl en houten jaloezieën bieden een grotere thermische efficiëntie in vergelijking met slanke verticale jaloezieën van kunststof of metaal.

.