Houden jaloezieën en gordijnen de warmte buiten?

Het slimme gebruik van jaloezieën, gordijnen en andere raambehandelingen kan helpen uw huis koel te houden en uw rekeningen onder controle te houden. Het ministerie van Energie zegt dat het slimme beheer van raambekleding de warmtewinst met maximaal 77 procent kan verminderen.

Houden jaloezieën en gordijnen de warmte buiten?

Het slimme gebruik van jaloezieën, gordijnen en andere raambehandelingen kan helpen uw huis koel te houden en uw rekeningen onder controle te houden. Het ministerie van Energie zegt dat het slimme beheer van raambekleding de warmtewinst met maximaal 77 procent kan verminderen. En als bonus kunnen dezelfde praktijken het warmteverlies in de winter verminderen. Studies tonen aan dat middelgekleurde gordijnen met witte plastic ruggen de warmtewinst met 33% kunnen verminderen.

Bij warm weer slaan jaloezieën echter gordijnen op het gebied van energie-efficiëntie. Omdat jaloezieën meer warmte uit een kamer lekken, verminderen ze ook de warmtewinst binnenshuis efficiënter in de zomer, met ongeveer 45 procent, wat uw AC-rekeningen kan verlagen. Gordijnen, die minder warmte lekken, verminderen de warmtewinst binnenshuis met slechts 33 procent in de zomer. Deze kappen kunnen binnen of buiten worden gemonteerd.

Een binnenmontagekap is geïnstalleerd in het raamkozijn, waardoor een strakke, aangepaste look ontstaat. Een buitenkap wordt buiten of op de raambekleding geïnstalleerd, die het hele raamkozijn bedekt. Binnenmontage is de meest populaire optie voor cellulaire tinten, maar cellulaire tinten voor buitenmontage zijn energiezuiniger omdat ze meer warmte en licht blokkeren. De beste raambekleding om warmte buiten te houden, zijn meestal buitenbekledingen.

U kunt uw huidige ramen op dit moment misschien niet vervangen door eersteklas, energiezuinige ramen, maar dat betekent niet dat u in de tussentijd niet kunt besparen op energiekosten. Soms over het hoofd gezien, kunnen raambehandelingen, zoals jaloezieën en gordijnen, daadwerkelijk helpen om de zon buiten te houden, wat resulteert in een koeler huis en een lagere elektriciteitsrekening. Hier zijn een paar van onze favoriete energiezuinige raambekleding. Een van de beste manieren om de warmtewinst van de zomerzon in uw huis te verminderen, is door plantage-luiken professioneel op elk van uw ramen te laten installeren.

Meestal gemaakt van hout, maar soms gemaakt van vinyl, worden de luiken op maat gemaakt voor elk raam en opgehangen aan scharnieren. Als bonus worden deze smaakvolle, langdurige raambehandelingen vaak begeerd door huizenkopers, dus u kunt het zeker als een verstandige investering beschouwen, als u ooit van plan bent te verhuizen. Ministerie van Energie (DOE), wanneer sterk reflecterende binnenjaloezieën worden neergelaten en gesloten op een zonnig raam, kunnen ze de warmtewinst met ongeveer 45 procent verminderen. Als u in plaats daarvan een beetje licht wilt binnenlaten, kunnen ze ook worden aangepast om het zonlicht op een lichtgekleurd plafond te reflecteren, waardoor het licht wordt verspreid zonder veel warmte of verblinding.

Hoeveel warmtewinst wordt verminderd door een eenvoudig middelkleurig laken met een witte plastic achterkant? Maar liefst 33 procent, beweert de DOE. Tel daarbij op dat de gordijnen koeler blijven dan sommige andere raambehandelingen in de zomer omdat hun plooien en plooien warmte verliezen door convectie, en je hebt een bonafide, energiezuinige en smaakvolle raambehandeling. Overweeg voor de meeste waar voor je geld om tinten met twee tinten te installeren met een witte, sterk reflecterende kant en een donkere, warmteabsorberende kant. Op die manier kun je de schaduw omkeren, afhankelijk van het seizoen.

In de zomer moet de reflecterende zijde naar het raam gericht zijn, om de warmte buiten te houden. En in de winter moet het naar de kamer gericht zijn, om de warmte te behouden. Een andere schaduwoptie is de honingraatstijl, die een gelaagd ontwerp heeft dat de lucht vasthoudt in de individuele „honingraatcellen”. Lucht is een slechte warmtegeleider, dus dit type schaduw creëert een effectieve barrière voor temperatuuroverdracht tussen het raam en de binnenkamer.

Wilt u de beste energiezuinige raambekleding vinden voor uw specifieke huis? Vergelijk uw opties op de website Window Coverings and Attachments, gemaakt door BuildingGreen, Lawrence Berkeley National Laboratory en natuurlijk de DOE. AHS aanvaardt geen verantwoordelijkheid, en wijst specifiek alle aansprakelijkheid af, voor uw gebruik van enige en alle informatie die hierin is opgenomen. Heeft u moeite om vast te houden aan een huishoudbudget? Bekijk dan deze geldbesparende apps. Of je nu moeite hebt met uitgeven, plannen of sparen, er is een app voor jou.

Hoe vaak u uw rookmelder moet controleren Uw rookmelder is een van de belangrijkste apparaten in uw huis. Om deze kleine apparaten hun werk te laten doen, hebben ze echter heel eenvoudig routineonderhoud nodig. Ontdek wat je moet weten over het controleren van je rookmelders. Tips voor het kopen van een huis om uw gezin uit te breiden Het is spannend om een groter huis te kopen voor uw groeiende gezin.

Lees waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw huis. Omdat gordijnen precies op de grootte van het raam passen, zijn ze het meest efficiënt om kamers koel te houden. Ze laten geen gaten zonlicht binnen en voegen het grootste deel van het extra materiaal toe aan je interieur. U kunt direct zonlicht buiten uw huis houden en de zonnewarmtewinst verminderen door de jaloezieën te sluiten.

In de winter kan het sluiten van jaloezieën ook helpen om elektriciteit te besparen. Op koude dagen gaat warmte verloren via ramen. Het sluiten van de jaloezieën helpt de ramen te isoleren en warmteverlies te verminderen. Kunststof jaloezieën verlagen uw materiaalkosten, terwijl hout en hoogwaardige vinyljaloezieën deze zullen verhogen.

Ramen op het noorden hebben er geen baat bij, en ramen op het zuiden kunnen er enigszins van profiteren, maar het voordeel kan worden gecompenseerd door de vermindering van de warmte van de winterzon. Alle jaloezieën geven schaduw en kunnen de isolatiewaarde van het raam verbeteren, waardoor de warmteoverdracht erdoorheen wordt beperkt. Als u energiezuinige raambekleding met een elegante ontwerpstijl wilt, probeer dan raamgordijnen of gordijnen. Vouwgordijnen van Budget Blinds kunnen ook gemotoriseerd worden, waardoor u moeilijk bereikbare ramen met een druk op de knop kunt openen en sluiten.

Energiezuinige raambekleding zoals warmteblokkerende gordijnen en jaloezieën zijn een uitstekende manier om de zomerse hitte buiten te houden door zonlicht te blokkeren en isolatie te bieden. Hoewel jaloezieën meer manieren bieden om het licht te regelen, betekent hun lattenontwerp dat er wat licht binnenkomt, zelfs als de jaloezieën volledig gesloten zijn. Bedienbare raambekleding geeft u de flexibiliteit om te kiezen of u uw raambekleding open of gesloten wilt houden voor privacy, en om het natuurlijke licht te maximaliseren, te profiteren van de warmte van de zon in de winter en de warmtewinst in de zomer te verminderen. Gov schat een vermindering van de warmtewinst in de zomer met ongeveer 65 procent op ramen op het zuiden en met maar liefst 77 procent op ramen op het westen.

Hoewel binnenjaloezieën over het algemeen worden geïnstalleerd om privacy, licht en voldoende ventilatie te bieden, zullen de jaloezieën bij het kiezen van lichte kleuren, zoals wit, ivoor, gebroken wit of crème, de warmte reflecteren terwijl ze toch lucht, licht en privacy bieden. In ruimtes met veel vocht, zoals de keuken of het hoofdbad, waar schimmelgroei een probleem is, installeert u jaloezieën voor een duurzame, gemakkelijk te reinigen raambehandeling met een hoge mate van lichtregeling. Volgens de Australian Window Association zijn ramen de oorzaak van maar liefst 40% van het warmteverlies van gebouwen. .