Welke raambekleding is het meest energiezuinig?

Geïsoleerde cellulaire tinten worden doorgaans geacht de hoogste R-waarden te hebben van alle raambekleding. De luchtbellen in de honingraatdoorsneden fungeren als isolatoren, waardoor de R-waarde wordt verhoogd en de warmtegeleiding door het raam wordt verminderd.

Welke raambekleding is het meest energiezuinig?

Geïsoleerde cellulaire tinten worden doorgaans geacht de hoogste R-waarden te hebben van alle raambekleding. De luchtbellen in de honingraatdoorsneden fungeren als isolatoren, waardoor de R-waarde wordt verhoogd en de warmtegeleiding door het raam wordt verminderd. Cellulaire tinten, of honingraattinten, zijn een van de meest energiezuinige raambekleding die u kunt kopen. Ze gebruiken een reeks honingraatachtige celzakken om lucht rond uw ramen vast te houden, waardoor uw kamers warm blijven in de winter en koel in de zomer.

Ze zijn een van de beste raambekleding om warmte buiten te houden en kou buiten te houden. Zonder ramen in onze huizen kunnen we net zo goed gevangenen zijn. Dit architecturale kenmerk verbindt ons met het buitenleven, laat licht en frisse lucht binnen en helpt zelfs ongunstige temperaturen onder controle te houden. Helaas laten onze ramen ook lucht ontsnappen, waardoor overmatig gebruik van kostbare energie wordt veroorzaakt om onze huizen goed te verwarmen en te koelen.

Ministerie van Energie, ongeveer 25% van de jaarlijkse verwarmings- en koelingskosten is te wijten aan luchtlekkage door ramen - en dit percentage kan oplopen tot maar liefst 40% in oudere huizen. Feit is dat onze ramen vaak niet goed geïsoleerd zijn. Een manier om deze kosten te vermijden, is door te investeren in geheel nieuwe energiezuinige ramen. Maar zelfs als uw ramen niet optimaal zijn, zullen nieuwe ramen uw investering in energiebesparing waarschijnlijk niet teruggeven.

De aanschaf van goedkopere energiezuinige raambekleding is altijd het beste idee. Jaloezieën, tinten en gordijnen zijn allemaal opties die uw bestaande ramen buitengewoon efficiënt kunnen maken, zelfs als het oorspronkelijke architectonische ontwerp al economisch is. Het toevoegen van de perfecte raambekleding bespaart u niet alleen honderden, maar verhoogt ook het comfort in uw huis en helpt de schadelijke effecten van het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Bovendien zijn ze een fluitje van een cent om te installeren en zullen ze het uiterlijk van uw huis verbeteren.

Alle energiezuinige raambehandelingen zijn niet hetzelfde gemaakt, dus laat me voor u mijn top vijf favoriete opties opsplitsen voor het bieden van geweldige isolatie en onberispelijke schoonheid. Na de energiecrisis eind jaren zeventig werden cellulaire tinten geïntroduceerd om te voorzien in een behoefte aan raambekleding die het energieverbruik van consumenten zou verminderen. Cellulaire tinten hebben honingraatvormige cellen die lucht in hun zakken vasthouden, wat op zijn beurt zorgt voor een isolatielaag. Gebruik voor het beste resultaat tinten met twee cellen in plaats van één.

Cellulaire tinten hebben de hoogste efficiëntiewaarde, waardoor ze een van de beste keuzes zijn voor raambekleding in uw huis. Voor optimale lichtregeling en thermische prestaties kiest u voor de top-down bottom-up stijl, waarmee u de hoeveelheid zonlicht die gedurende de dag binnenschijnt kunt regelen. Cellulaire tinten zijn zowel strak als chic, maar de energiebesparing zorgt ervoor dat mensen terugkomen voor meer. Ik ben dol op de eindeloze mogelijkheden van kleuren en patronen die het uiterlijk van het huis kunnen verbeteren zonder het te overdrijven.

Ze zien er ook prachtig uit in combinatie met draperie voor een extra energiebonus. Cellulaire tinten zijn veelzijdig en minimaal, maar bieden maximale energie-efficiëntie. Draperie voegt een extra isolatielaag toe bovenop de jaloezieën of tinten naar keuze. Ik hou van het uiterlijk van prachtige gordijnen bovenop strakke cellulaire of romeinse tinten, die allemaal verkrijgbaar zijn in een eindeloze verscheidenheid aan stijlen, texturen, kleuren en stoffen.

Door de twee te combineren, kunt u de perfecte look aan de binnenkant van uw huis creëren en tegelijkertijd de temperaturen efficiënt op het gewenste niveau houden. Dikkere, middelgekleurde stof die de vloer of vensterbank bereikt, werkt het beste. Het sluiten van gordijnen voor slechts een deel van de dag of nacht kan ook energiebesparende voordelen opleveren. Tijdens de zomer kan het gebruik van gordijnen op ramen die direct daglicht ontvangen de warmtestijgingen met 33% verminderen.

In koude gebieden kunnen gordijnen het warmteverlies binnenshuis met maar liefst 10% verminderen. Draperie is niet alleen elegant en voegt een ontwerpbonus toe, maar helpt ook om de thuistemperaturen te matigen. Wat u ook kiest als eerste isolatielaag, u moet altijd overwegen om gordijnen op te nemen voor maximale efficiëntie. Afgezien van het toevoegen aan de algehele waarde en charme van uw huis, besparen luiken een fortuin op energiekosten.

Zoveel van de verwarmde of gekoelde lucht van een huis kan verloren gaan door slecht geïsoleerde ramen. Luiken hebben meestal veel minder openingen in vergelijking met andere raambehandelingen omdat ze strak op het raamkozijn zijn geïnstalleerd. De op maat gemaakte lamellenverstelbare panelen voorkomen de overdracht van warme of koude lucht van binnen naar buiten. Tijdens de wintermaanden vormen luiken een barrière om u binnen warm te houden en tegelijkertijd geld te besparen dat anders verloren zou gaan.

Gesloten luiken in de zomer blokkeren zonlicht en het binnendringen van hete, vochtige lucht. Luiken zijn altijd een goede keuze omdat ze bijdragen aan de esthetiek van uw huis, u in staat stellen het buitenlicht te regelen, uw vastgoedwaarde te verhogen en fantastische isolatoren zijn. Voor een mooie gestructureerde uitstraling en optimale energie-efficiëntie, overweeg om uw huis te upgraden met luiken. Roman Shades zijn gemaakt van een dik isolatiemateriaal, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor energie-efficiëntie in uw huis.

Ik vind de vele stoffen, kleuren en ontwerpen van Roman Shades zeer veelzijdig en functioneel, zodat ze in elke stijlkamer passen, van traditioneel tot modern. Een nadeel van Roman Shades is dat ze, om de beste isolatie te bieden, volledig gesloten moeten zijn, waardoor het uitzicht op de buitenlucht wordt geblokkeerd. Ze kunnen echter van bovenaf van onderop worden gekocht, zodat u wat daglicht kunt binnenlaten terwijl u toch bescherming biedt tegen energieverlies. U kunt ervoor kiezen om een thermische backing toe te voegen aan uw Roman Shades voor extra energiebesparing.

Roman Shades zorgen voor een zacht, geruststellend gevoel in uw huis, terwijl u uw kamers daadwerkelijk opwarmt. Voor een bekleding die de temperatuur op het gewenste niveau houdt en een klassieke, stijlvolle look creëert, ga je voor Roman Shades. Hoewel geld besparen belangrijk is, is het redden van het milieu essentieel voor de toekomst van onze aarde. Helaas wordt de energie die we gebruiken om onze huizen te verwarmen en te koelen gemaakt met niet-hernieuwbare bronnen die zeer schadelijke effecten hebben op onze natuurlijke omgeving.

Luchtvervuiling, CO2-uitstoot en bloedzuigers van giftige chemicaliën zijn enkele van de negatieve gevolgen van ons overmatig energieverbruik. Stel je voor dat iedereen een kleine stap zou zetten om zijn ramen uit te rusten met geïsoleerde bedekkingen - de hoeveelheid bespaarde energie zou enorm kunnen zijn en onze wereld gezonder zou maken. Ik zou niet willen dat mijn kinderen of kleinkinderen een lagere kwaliteit van leven hebben vanwege de onverantwoordelijke keuzes van mijn generatie. Omdat april de maand van de Aarde is, moedig ik iedereen aan om een paar kleine stappen te zetten om een beetje „groener” te leven - je zult er misschien versteld van staan hoe eenvoudige veranderingen je kwaliteit van leven kunnen beïnvloeden en kunnen helpen om een duurzamere toekomst voor iedereen te bereiken.

Bij Louver Shop hebben we meer in onze raambekleding dan alleen indrukwekkende mode. De juiste luiken, jaloezieën of zonwering kunnen helpen om het huis van uw gezin comfortabeler te maken en het gemakkelijker te maken om de energiekosten te verlagen. Ongeacht of u zich meer zorgen maakt over het filteren van fel licht of het voorkomen dat verwarming of koeling naar buiten lekt tijdens de koudere nachten, uw Louver Shop-expert zal vragen naar uw wensen en behoeften tijdens uw gratis consult thuis. En we zullen u enkele aanbevelingen vertellen om over na te denken, allemaal vanuit het comfort van uw woonkamer.

Als u klaar bent om vandaag meer te weten te komen, blijf dan lezen om erachter te komen welke efficiënte raambekleding het meest opvallende verschil kan maken op uw elektriciteitsrekening door de energie-efficiëntie te verhogen. Cellulaire tinten, ook wel honingraattinten genoemd, zijn een geweldige keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar meer energie-efficiëntie. Department of Energy, cellulaire tinten zijn de raambehandeling met de grootste R-waarde. Een berekening van het isolerend vermogen van verschillende materialen, hoge R-waarden genereren een opmerkelijk verschil voor gezinnen die hopen op energiebesparing.

Honingraattinten functioneren door kleine luchtcompartimenten te maken die voorkomen dat warmte naar buiten lekt tijdens het koude seizoen of tijdens de heetste dagen naar binnen kruipt. En met de mogelijkheid om eencellige, dubbelcellige of driecellige constructie te kiezen, kunt u de beste match voor uw behoeften vinden. Plantage-luiken zijn een duurzamere raambekleding binnenshuis. Meestal gemaakt van hardhout, omvatten deze energiezuinige raambekleding een aspect van klassieke stijl, hogere eigendomswaarde en verhoogde energie-efficiëntie.

Omdat de behandelingen rechtstreeks op het kozijn van het raam worden bevestigd, zorgen plantage-luiken ervoor dat er minder plaatsen zijn waar verwarmde lucht kan ontsnappen tijdens het koude seizoen. Ze beschermen je huis ook tegen hitte en zon tijdens de warmere dagen. Ze bieden ook betere lichtfiltermogelijkheden. Bij Louver Shop kunt u kiezen uit de Heritage- of Signature Shutter-lijnen om een mooie pasvorm voor uw gezin te vinden.

Wanneer ze omhoog zijn, verzamelen Romeinse tinten zich netjes om een stapel schaduwmateriaal te vormen. Wanneer ze gesloten zijn, creëren ze een eenvoudig vel stof tussen het vensterglas en je kamer. Kies een zwaardere stof voor uw beste inzet op het gebied van energie-efficiëntie. Louver Shop heeft een brede selectie stoffen die passen bij elke stijl- en efficiëntiebehoefte.

Als u nieuwsgierig bent naar uw mogelijkheden voor een energiezuinigere woning, bel dan Louver Shop. Ons gratis consult aan huis helpt u te begrijpen wat bij uw huis past. Cellulaire tinten hebben innovatieve honingraatvormige cellen die lucht in hun zakken vasthouden, wat op zijn beurt zorgt voor een uitstekende isolatielaag. Cellulaire tinten hebben de hoogste efficiëntiewaarde, waardoor ze een van de beste energiebesparende keuzes zijn voor raambekleding in uw huis.

Bovendien zijn deze kappen gebouwd met extra zachte stof om de temperatuur in uw huis stabiel te houden. Deze energiezuinige raamschermen zijn verkrijgbaar in drie celgroottes en vier lichtregelingsniveaus: transparant, lichtfiltering, verduistering van de kamer en verduistering. Cellulaire tinten zijn de meest energiezuinige raambekleding die er is. Cellulaire tinten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stoffen, waaronder eencellige en dubbelcellige stoffen (lees onze blog over het verschil tussen eencellige en dubbele cel), dus de R-waarde zal variëren op basis van de gebruikte stof.

Eencellige schaduwstoffen bieden niet zo'n hoge R-waarde als dubbelcellige tinten. Dus welk type jaloezieën zijn het meest energiezuinig? Laten we beginnen met wat aanvullende informatie. Ramen zijn een van de belangrijkste boosdoeners van warmte- en airconditioningverlies in een huis. Ongeveer 30% van de verwarmingsenergie van een huis ontsnapt via ramen.

In koelseizoenen komt ongeveer 76% van het zonlicht dat standaard ramen met dubbele beglazing treft warmte binnen om warmte te worden, volgens de U, S. Het toevoegen van raambekleding, zoals jaloezieën, zonwering of rolluiken, kan het verlies van warmte en airconditioning van uw huis met maximaal 64% verminderen. Raambekleding helpt het hele jaar door energie te besparen door warmte vast te houden in de winter en de warmte in de zomer te blokkeren. Niet alle raambekleding is bedienbaar, maar van degenen die dat wel zijn, bleek uit een onderzoek dat 75% van de raambekleding voor woningen elke dag in dezelfde positie blijft.

Bij het berekenen van de R-waarde voor raambehandelingen moet rekening worden gehouden met de stijl van het raam, aangezien de R-waarde aanzienlijk kan fluctueren op basis van het aantal ruiten (onder andere factoren). Ze kunnen ook een goede keuze zijn voor ramen die moeilijk te passen zijn bij andere raambekleding, of op plaatsen waar kunstwerken, meubels of vloerbedekking kunnen worden vervaagd door blootstelling aan UV-straling. Raamschermen zijn een van de eenvoudigste, maar effectieve raambehandelingen om de energiekosten in huis te verlagen. Bedienbare raambekleding geeft u de flexibiliteit om te kiezen of u uw raambekleding open of gesloten wilt houden voor privacy, en om het natuurlijke licht te maximaliseren, te profiteren van de warmte van de zon in de winter en de warmtewinst in de zomer te verminderen.

Ramen op het noorden hebben er geen baat bij, en ramen op het zuiden kunnen er enigszins van profiteren, maar het voordeel kan worden gecompenseerd door de vermindering van de warmte van de winterzon. Als u energiezuinige raambekleding met een elegante ontwerpstijl wilt, probeer dan raamgordijnen of gordijnen. Raambekleding zijn items die aan bestaande ramen worden toegevoegd om de energie-efficiëntie te verbeteren, verblinding of natuurlijke verlichting te verminderen, privacy te bieden of het uiterlijk of het comfort van een huis te verbeteren. Dubbelcellige tinten of tussen gordijnen of luiken, een van de hierboven genoemde raambehandelingen kan de efficiëntie van uw huis verbeteren en worden geüpgraded om uw ramen beter te isoleren.

Een buitenkap wordt buiten of op de raambekleding geïnstalleerd, die het hele raamkozijn bedekt. In plaats van uw airconditioning aan te zetten om ongemakkelijke temperaturen in uw huis te voorkomen en dure energierekeningen op te halen, kunt u energiezuinige raambekleding installeren van Budget Blinds. .