Helpt het sluiten van jaloezieën het huis warm te houden

Het sluiten van uw jaloezieën op warme zomerdagen blokkeert het zonlicht om uw huis koeler te houden en uw energieverbruik te verminderen. Door ze op koude winteravonden te sluiten, wordt warmteverlies verminderd, zodat uw huis warmer blijft met minder belasting van uw oven.

Helpt het sluiten van jaloezieën het huis warm te houden

Het sluiten van uw jaloezieën op warme zomerdagen blokkeert het zonlicht om uw huis koeler te houden en uw energieverbruik te verminderen. Door ze op koude winteravonden te sluiten, wordt warmteverlies verminderd, zodat uw huis warmer blijft met minder belasting van uw oven. Het vinden van een manier om te voorkomen dat warmte door uw ramen verloren gaat, kan u daarom een hoop energiekosten besparen. Cooler Air Today raadt aan om jaloezieën te installeren die voorkomen dat warmte het huis binnenkomt tijdens warme dagen en dat warme lucht op koude dagen het huis ontsnapt.

Op deze manier kunt u uw huis warm houden in de winter en koel in de zomer zonder veel uit te geven aan verwarmings- en koelapparatuur. Kortom, het antwoord is ja. Jaloezieën, gordijnen en raambekleding zijn een effectieve methode om de rekeningen voor verwarming en koeling te verlagen, de temperatuur van uw huis te regelen en het algehele uiterlijk te verbeteren. Afhankelijk van wat voor soort raambekleding u kiest, kunnen ze worden gebruikt om een verkoelend of isolerend effect te creëren in de kamers van uw huis.

Het slimme gebruik van jaloezieën, gordijnen en andere raambekleding kan helpen uw huis koel te houden en uw rekeningen onder controle te houden. Het ministerie van Energie zegt dat het slimme beheer van raambekleding de warmtewinst met maximaal 77 procent kan verminderen. En als bonus kunnen dezelfde praktijken het warmteverlies in de winter verminderen. Zonneschijn stroomt door het raam naar binnen en de opening tussen het raam en de jaloezieën vangt de warmte op, waardoor een broeikaseffect ontstaat.

Bedienbare raambekleding geeft u de flexibiliteit om te kiezen of u uw raambekleding open of gesloten wilt houden voor privacy, en om het natuurlijke licht te maximaliseren, te profiteren van de warmte van de zon in de winter en de warmtewinst in de zomer te verminderen. Als algemene vuistregel geldt dat witte jaloezieën het beste werken voor het reflecteren van zonlicht, maar er zijn ook een aantal andere, speciaal behandelde jaloezieën die zijn ontworpen om de maximale hoeveelheid natuurlijk zonlicht te absorberen. In de winter is dit een wenselijk effect, en in de zomer, wanneer u wilt dat het koeler is in uw huis, hoeft u alleen maar de jaloezieën op te heffen om het raam onbedekt te laten. Een goed voorbeeld van deze speciale jaloezieën zijn de Premium Cellular Blackout Shades, exclusief aangeboden door Advanced Blind.

Alle jaloezieën geven schaduw en kunnen de isolerende waarde van het raam verbeteren, waardoor de warmteoverdracht erdoorheen wordt beperkt. Jaloezieën kunnen een enorme energiebesparende optie voor u zijn als u veel warmteverlies door uw ramen ervaart.