Verlagen jaloezieën de energiekosten?

Gids voor de meest kosteneffectieve en energiezuinige jaloezieën Het suggereert verder dat raambekleding de kosten voor verwarming en koeling kan verlagen door energieverlies door ramen te verminderen. In tegenstelling tot tinten, kunt u de lamellen aanpassen om het licht en de ventilatie te regelen.

Verlagen jaloezieën de energiekosten?

Gids voor de meest kosteneffectieve en energiezuinige jaloezieën Het suggereert verder dat raambekleding de kosten voor verwarming en koeling kan verlagen door energieverlies door ramen te verminderen. In tegenstelling tot tinten, kunt u de lamellen aanpassen om het licht en de ventilatie te regelen. Wanneer ze volledig gesloten zijn, kunnen sterk reflecterende jaloezieën de warmtewinst met ongeveer 45 procent verminderen, zegt de DOE. Ze kunnen ook worden aangepast om direct zonlicht te blokkeren en te reflecteren op een lichtgekleurd plafond, dat het licht verspreidt zonder veel warmte of verblinding.

Jaloezieën kunnen nog meer energie besparen wanneer ze op de juiste momenten. Denk aan een zonnige wintermiddag, wanneer de temperaturen beginnen te dalen maar het zonnig blijft. Door de jaloezieën open te houden, laat u zonneschijn uw huis binnen, waardoor een aangename temperatuur binnenin behouden blijft. In verwarmingsseizoenen kunnen strak geïnstalleerde cellulaire tinten het warmteverlies door ramen met 40% of meer verminderen, wat neerkomt op ongeveer 10% besparing op verwarmingsenergie.

In koelseizoenen kunnen cellulaire tinten ongewenste zonnewarmte door ramen tot 60% verminderen, waardoor de totale zonnewinst tot 20% wordt verminderd wanneer geïnstalleerd met een strakke pasvorm. Jaloezieën, gordijnen en raambekleding zijn effectief in het verlagen van de kosten voor verwarming en koeling, het regelen van de temperatuur van het huis en het verbeteren van het algehele uiterlijk van het huis. Afhankelijk van wat voor soort raambekleding u kiest, kunnen ze worden gebruikt om een verkoelend of isolerend effect te creëren in de kamers van uw huis. Alle soorten jaloezieën verminderen de hoeveelheid warmte die vanuit de omgeving een huis binnenkomt, met name door zonlicht.

Natuurlijk zijn sommige, zoals de zonneblinden, hier beter in zonder afbreuk te doen aan de hoeveelheid licht die de kamer binnenstroomt. Als u ze in zeer warme klimaten installeert, zult u waarschijnlijk merken dat de kamer koeler zal zijn. In feite zijn er momenten waarop dit alles is wat nodig is om een bepaalde kamer draaglijker te maken in termen van temperatuur. Dit is een goede manier om de hele faciliteit koel te houden, omdat dit niet gepaard gaat met terugkerende kosten.

Het gebruik van jaloezieën is nodig om uw energierekening thuis te verlagen. Door ze op uw buiten- en binnenramen te installeren, kunt u de zonnewarmtewinst verminderen met behoud van geschikt licht, privacy en ventilatie. Het gebruik ervan helpt ook om de warmtewinst met 45 procent te verminderen wanneer u ze tijdens de zonnige dagen laat zakken of sluit. Een eenvoudige manier om energie te besparen is door jaloezieën of zonwering in uw huis te installeren.

Wist je dat je tot 30% van de energie van je huis via je ramen kunt verliezen? Hoezeer het natuurlijke licht dat door onze ramen stroomt ons leven ook opfleurt, de hitte en kou die ermee gepaard gaan, kan soms overweldigend zijn. Laten we de verschillende manieren bespreken om uw energieverbruik te verminderen en de stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw elektriciteitsrekening laag blijft. Omdat gordijnen en gordijnen verkrijgbaar zijn in zoveel verschillende materialen en stijlen, is het moeilijk om hun energie-efficiëntie te generaliseren. Gordijnen ondersteund met energiebesparend schuim kunnen zonlicht blokkeren en kamers helpen koeler te blijven, en rapporten tonen aan dat middelgekleurde gordijnen met witte plastic achterkant de warmtewinst met 33% kunnen verminderen.

Gordijnen presteren goed in de winter en kunnen het warmteverlies van een warme kamer tot 10% verminderen. Jaloezieën verminderen de warmtewinst binnenshuis echter efficiënter dan gordijnen in de zomer. Jaloezieën kunnen de warmtewinst met 45% verminderen voor een aanzienlijke toename van de energieprestaties. Energie-efficiëntie is niet de enige overweging, hoewel gordijnen een betere geluidsisolatie kunnen bieden dan jaloezieën, en een elegante, luxe uitstraling kunnen geven aan de inrichting van uw huis.

Er is niets erger dan op maat gemaakte jaloezieën bestellen om erachter te komen dat ze niet goed in uw raam passen of niet de look krijgen waar u voor gaat. Wanneer jaloezieën op een warme dag gesloten worden gehouden, blijft de warmte die is opgehoopt door zonlicht opgesloten tussen de raambekleding en het glas. Dit is een belangrijk voordeel van motorisering van uw raambehandelingen voor drukke huiseigenaren: u kunt timers en schema's instellen zodat uw jaloezieën zelfstandig kunnen openen en sluiten, of ze zelfs koppelen aan domotica-oplossingen om uw tinten te bedienen vanuit een app of via slimme spraakopdrachten voor thuis. Het sluiten van de jaloezieën gedurende de dag is de meest effectieve manier om de warmte uit de ramen te houden.

Bedienbare raambekleding geeft u de flexibiliteit om te kiezen of u uw raambekleding open of gesloten wilt houden voor privacy, en om het natuurlijke licht te maximaliseren, te profiteren van de warmte van de zon in de winter en de warmtewinst in de zomer te verminderen. Ramen op het noorden hebben er geen baat bij, en ramen op het zuiden kunnen er enigszins van profiteren, maar het voordeel kan worden gecompenseerd door de vermindering van de warmte van de winterzon. Raambekleding zijn items die aan bestaande ramen worden toegevoegd om de energie-efficiëntie te verbeteren, verblinding of natuurlijke verlichting te verminderen, privacy te bieden of het uiterlijk of het comfort van een huis te verbeteren. Ze zijn voordelig omdat ze een betere zonwering bieden dan binnenjaloezieën omdat ze steviger zijn, minder openingen hebben en ze het zonlicht blokkeren voordat het door het vensterglas gaat.

Raamluifels kunnen de zonnewarmtewinst met maximaal 65 procent verminderen op ramen op het zuiden en 77 procent op ramen op het westen, volgens de DOE. Het kan een gewoonte zijn om alle jaloezieën te openen om het licht elke ochtend binnen te laten, maar als uw ramen overdag onbedekt zijn, laat u de hele dag UV-stralen en hete lucht in uw huis binnenkomen en zich opbouwen. Ze worden ook wel 'dag en nacht'-jaloezieën genoemd en zijn dubbellaags rolgordijn dat totale privacy kan bieden en tegelijkertijd de warmte kan verminderen. Ze zijn een massief stuk stof over het raam en zijn iets effectiever in het verminderen van de warmte dan verticale en jaloezieën.

Hetzelfde principe is omgekeerd van toepassing tijdens de koudere maanden - open strategisch de jaloezieën voor ramen die in de winter direct zonlicht krijgen, zodat de zon uw huis kan verwarmen. Lees verder om de tips van ShadeMonster te leren voor het meten van raamdiepte voor jaloezieën voordat u uw aankoop doet. .